Fyldte tomater med linser

INGREDIENSER

  • 50 g tørrede belugalinser
  • 1 dl basmatisris
  • 1 nip safran
  • 12 tomater
  • 3 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • salt og peber
  • 50 g parmesan




FREMGANGSMÅDE


Opvarm ovnen på 175 grader varmluft.


Kog linserne i ca. 15 minutter.

Når linserne er færdigkogt, hældes overskydende vand fra.


Kog ris efter anvisning på pakken med lidt safran og salt.


Skyl tomaterne og skær toppen af.

Skrab fyldet ud af tomaterne og hak det.


Pil og pres hvidløg og hak basilikum fint.


Bland kogte linser, ris, tomatfyld, hvidløg, basilikum, salt og peber.

Fyld tomaterne med blandingen.

Bag i ovnen i 20 minutter.


Riv parmesan.


Når tomaterne fra fået 20 minutter i ovnen, toppes de med parmesan og bages i yderligere 10 minutter.


Og så var der fyldte tomater med linser.