Foccacia med kikærter

INGREDIENSER

  • 3 dåser kikærter 
  • 6 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk salt
  • 350 g fuldkornsmel
  • 350 g hvedemel
  • 1 håndfuld frisk rosmarin



FREMGANGSMÅDE


Sæt ovnen på 50 grader.


Hæld vandet fra kikærterne og stil den ene dåse til side.

Blend de to andre dåser til en glat masse.


Rør gær ud i det lunkne vand.

Rør olivenolie, honning, salt og de blendede kikærter i vandet.

Vend herefter melet i lidt ad gangen og ælt dejen sammen til sidst.


Beklæd en dyb bageplade med bagepapir og smør papiret med lidt olivenolie.

Vend dejen ud på bagepladen.

Sluk ovnen og stil bagepladen ind i ovnen og lad den hæve en times tid.

Den skal gerne hæve til dobbelt størrelse.


Når den er hævet tilpas, tages den ud af ovnen, som stilles på 220 grader.


Gør dine hænder våde med vand og lav fordybninger dejen på bagepladen.

Pres den kikærterne fra den resterende dåse ned i dejen og drys med rosmarin, salt og lidt olivenolie.


Når ovnen er opvarmet, stilles bagepladen ind igen og brødet bages i ca. 30 minutter.


Og så var der foccacia med kikærter.