Tomatsuppe med røde linser

INGREDIENSER

  • 1 kg modne tomater
  • 2 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • grøntsagsboullion
  • 150 g røde splitlinser
  • 2 tsk hakket frisk chili
  • 2 spsk balsamicoeddike
  • 2 dl fløde
  • salt og peber



FREMGANGSMÅDE


Tænd ovnen på 225 grader varmluft.


Skær tomater og rødløg i kvarte, pil hvidløg og vend det hele med lidt olivenolie.

Læg grøntsagerne i et indfast fad og bag i ovnen i ca. 30 minutter.


Kog boullionen op.


Når grøntsagerne er færdige i ovnen, hældes de i en gryde med boullion og linser.

Lad det simre til linserne er udkogte.


Tilsæt chili, balsamico og fløde.

Blend suppen til en glat masse.

Smag til med salt og peber.


Og så var der tomatsuppe med røde linser.